proceduri-fata

Corectia urechior (otoplastia)

Necesitate

Otoplastia se refera la corectarea pe cale chirurgicala a defectelor estetice ale urechii. Se poate realiza de la varsta de 5-6 ani, intrucat urechea capata forma care se va pastra si la maturitate. Dupa operatia de otoplastie urechile obtin un aspect fiziologic normal.

Riscuri postoperatorii

Operatia de otoplastie prezinta riscuri minime mai ales daca pacietul este ingrijit satisfacator. Totusi rareori apar dihiscente ale plagii, infectii la nivelul tegumentului sau cartilajului, hematoame la nivel retroauricular, care pot fi tratate usor si nu influenteaza rezultatele operatiei.

Interventia chirurgicala

Interventia de corectare a urechilor se realizeaza sub anestezie generala. Durata operatiei este de circa o ora. Rezultatele pot fi foarte bune, mai ales ca incizia poate fi facuta in spatele urechii, astfel incat cicatricea sa nu fie vizibila.

Recuperarea

Dupa operatie se aplica un pansament compresiv care trebuie purtat circa o saptamana. Dupa aceasta perioada clientul poate relua activitatea. Este important ca urechea sa fie protejata de traumatisme mai ales in prima luna dupa operatie. Rezultatele operatiei sunt permanente.