proceduri-fata

Marirea sanilor

Operatia de marire a sanilor este destinata femeilor care isi doresc sani mai mari, mai plini de volum cu o forma naturala estetica. Denumita si mamoplastie de augmentare, augmentare mamara, implanturi mamare, mamoplastie, marirea sanilor este o procedura care reda forma naturala marind volumul acestora.

Cui se adreseaza augmentarea mamara

Aceasta operatie este eficienta in cazul in care clientele doresc sa-si imbunatateasca imaginea corpului, sa echilibreze dimensiunea sanilor, asimetria acestora sau sa restaureze volumul anterior dupa sarcina sau pierdere importanta in greutate. Aceasta interventie este indicata persoanelor dupa 18 ani, iar clienta trebuie sa fie matura emotional si sa manifeste asteptari reale. La consultatie chirurgul plastician va aprecia starea de sanatate precum si motivatia clientei. Chirurgul va atrage atentia la urmatoarele detalii: rezultatele mamografiei, istoricul de cancer in familie, medicamentele pe care le urmeaza pacienta, interventiile chirurgicale precedente. Se vor discuta dorintele clientei si modul in care acestea pot fi atinse.
Chirurgul in timpul consultatiei va alege tehnicile de incizie care pot fi in santul submamar sau periareolar si localizarea implantului care poate fi in spatele muschiului pectoral, langa grilajul costal sau in spatele glandei mamare, respectiv peste muschiul pectoral. Aceste detalii se stabili de comun acord si se va alege tehnica potrivita in functie de constitutia corpului si de rezultatele dorite.

Ce riscuri are operatia de augmentare mamara

Implanturile siliconice moderne contin silicon care nu curge si nu-si modifica forma. Desi rar intalnite, aceste riscuri pot fi identice oricaror altor operatii, cum sunt hemoragia, infectia si reactia la substante anestezice. Este important sa discutati cu chirurgul despre beneficiile si riscurile purtarii implanturilor mamare.

Alegerea marimii implantului mamar

Impreuna cu medicul chirurg se aleg implanturile mamare. Marimea acestora se alege tinand cont de marimea actuala a sanilor, marimea si forma dorita, inaltimea clientei, greutatea, circumferinta toracelui, elasticitatea pielii si a tesutului glandular. Operatia se efectueaza cu anestezie generala. Dupa operatie se aplica pansamente si un sutien pentru a sustine sanii.

Perioada postoperatorie

A doua zi dupa operatie veti fi capabila sa va ridicati din pat si sa efectuati activitati usoare. In primele zile veti simti o constrictie toracica si febra musculara. In prima perioada dupa operatie va trebui sa purtati o bustiera non-stop. Dupa o luna si jumatate va diparea edemul. Dupa aproximativ 2 luni de la operatie veti putea relua toate activitatile anterioare.

Rezultatele interventiei

Rezultatele operatie de marire a sanilor de regula sunt foarte bune si se manifesta prin imbunatatirea formei si aspectului bustului pe de o parte, dar si cresterea gradului de incredere in sine. Rezultatele se pastreaza pe o perioada indelungata, desi odata cu inaintarea in varsta totusi forma acestora poate fi afectata si poate fi necesara proceduri de lifting la nivelul sanilor.

Perioada de garantie a implanturilor

Desi producatorii de proteze mamare dau garantie produselor "pe viata", practica demonstreaza ca forma sanilor se poate modifica cu timpul ca urmare a influentei factorilor cum sunt sarcinile, marimea sanilor, elasticitatea pielii, modul de viata si activitatile practicate. Astfel, forma sanilor de regula se pastreaza pe o perioada de 10-15 ani, dupa care poate fi nevoie de o procedura de lifting sau shimbarea protezelor.