proceduri-fata

Mezoterapia solutie eficienta impotriva celulitei

Pentru combaterea eficienta a celulitei propunem sedinte de mezoterapie care reduc si depozitele nedorite de grasime. Pentru tratarea zonelor afectate de celulita in stratul mijlociu al pielii se injecteaza mici cantitati de substante medicamentoase in diverse combinatii in functie de stratul de grasime.
Atat tesutul gras, cat si retinerea de fluide favorizeaza aparitia celulitei. Aceasta afecteaza in special femeile, dar si barbatii. In pofida miturilor conform carora celulita apare ca rezultat al greutatii in exces, aceasta poate aparea la persoane de diferite varste si greutati. De regula zonele cele mai afectatea sunt soldurile, fesele, coapsele.

Celulita poate aparea din urmatoarele cauze:

- mostenirea genetica
- sedentarismul
- alimentatia nesanatoasa
- disfunctiile hormonale
- modul nesanatos de viata (alcoolul, fumatul)
- activitate stresanta
- circulatia proasta a sangelui
- surplusul de celule grase

Mezoterapia comparativ cu cremele anticelulitice

Rezistenta si elasticitatea pielii se datoreaza in special dermului datorita fibrelor de colagen, elastinei si datorita acidului hialuronic pe care le contin. Degradarea dermului are ca efect aparitia ridurilor si celulitei. Spre deosebire de cremele anticelulitice, care actioneaza la suprafata si se absorb in proportie de pana la 10%, mezoterapia (provenita din greaca: "mesos" se traduce ca "mijloc", iar "therapeia" - "a trata medical") actioneaza in profunzime, asupra stratului de mijloc al pielii si reduce semnificativ celulita si ridurile. Mezoterapia este eficienta si in eliminarea surplusului de grasime de sub piele si caderea parului.

Procedura de mezoterapie

Procedura de mezoterapie presupune injectarea unor medicamente, suplimente si vitamine in stratul de mezoderm si in stratul de grasime. Procedurile sunt relativ simple, dureaza cam 10 min. Dupa procedurile de mezoterapie clientii pot relua imediat activitatea. Procedurile se efectueaza saptaminal timp de 5-10 saptamani. Rezultatele mezoterapiei se pastreaza o perioada indelungata. Totusi este bine ca anual sa se efectueze unele proceduri de mezoterapie pe o perioada mai scurta pentru mentinerea efectelor. Substantele care se injecteaza interactioneaza cu celulele adipoase din zona afectata si le determina sa elimine grasimea care se va consuma. Rezultatul este vizibil prin ameliorarea pielii cu aspect de "coaja de portocala". Mezoterapia imbunatateste circulatia sangelui si drenajul limfatic, elimina tesutul fibrotic de conexiune si dizolva excesul de grasime. Desi pacientii pot sa revina la activitatea cotidiana imediat fara a fi necesara pansarea zonei, se recomana ca in primele ore dupa procedura sa se evite hainele stramte, dusurile fierbinti si efortul fizic.

Care sunt riscurile mezoterapiei

Fiind o procedura nechirurgicala, noninvaziva mezoterapia prezinta riscuri minime cum ar fi: inrosirea zonei tratate, aparitia senzatiilor de arsura, de mancarime, diminuarea sensibilitatii cutanate, durere locala. Aceste efecte secundare dispar la cateva zile de la procedura. Alt efect secundar ale mezoterapiei pot fi reactiile alergice la unele substante din amestecul care se injecteaza, dar acestea poate fi prevenite prin analizarea componentelor recomandate pentru injectare. Mezoterapia se mai utilzeaza pentru a trata alopicia (caderea parului), pentru diminuarea ridurilor, pentru atenuarea accneii si cicatricilor.