proceduri-fata

Ridicarea sanilor (mastopexia)

Operatia de ridicare a sanilor este o solutie pentru clientele cu sanii lasati. Prin aceasta operatie sanul este remodelat si capata o forma estetica. Factorii care cauzeaza lasarea sanilor sunt: inaintarea in varsta, sarcina, modificarea brusca a greutatii, mostenirea genetica sau marimea exagerata a sanilor.

Durata operatiei de ridicare a sanilor

Durata interventiei de mastopexie este de la o ora si treizeci de minute pana la trei ore. De regula se apeleaza la incizia in forma de ancora, dar sunt si alte modele de incizii, aceste detalii vor fi discutate si stabilite la consultatie inainte de interventie. Operatia presupune indepartarea surplusului de piele si ridicarea mamelonului.

Complicatiile sau riscurile operatiei de ridicare a sanilor

Mastopexia prezinta riscuri proprii oricarei operatii cum ar fi sangerarea, infectia, tulburari legate de anestezia generala. Complicatiile specifice mastopexiei pot fi: necroza pielii, tulburarile de sensibilitate la nivelul mamelonului si areolei, asimetria. Seroamele si hematoamele se intalnesc mai rar, dar pot impune reinterventia pentru drenajul colectiei. Pentru a evita cicatrizarea vicioasa persoanele predispuse vor discuta cu medicul despre forma inciziei.

Perioada postoperatorie

Dupa operatie spitalizarea dureaza 2-3 zile. In aceasta perioada se va purta un bandaj elastic si se vor administra antibiotice. In primele zile dupa operatie pacienta poate acuza durere la nivelul sanilor.

Rezultatele operatiei de ridicare a sanilor

Rezultaele mastopexiei pot fi pastrate pe termen lung prin mentinerea greutatii si pastrarea unui stil de viata sanatos. Rezultatele se pot reduce daca pacienta poarta o noua sarcina.